Čezmejni pravdni postopki: Enostavnejša obravnava čezmejnih zadev

4. 10. 2021

Center za izobraževanje v pravosodju v sodelovanju z Akademijo za evropsko pravo (ERA) organizira seminar Čezmejni pravdni postopki: Enostavnejša obravnava čezmejnih zadev (Cross-border civil litigation: facilitating the handling of cross-border cases), ki bo potekal 18. in 19. oktobra 2021 na daljavo.

Namen seminarja je praktična predstavitev zakonodajnih instrumentov Evropske unije v civilnih zadevah in je namenjen strokovnim sodelavcem na sodiščih in sodniškim pomočnikom.

Seminar je del projekta Better applying European cross-border procedures: legal and language training events for court staff across Europe, v katerem sodeluje 23 nacionalnih institucij za izobraževanje v pravosodju iz 19 držav članic EU. V sklopu projekta bo potekalo 20 nacionalnih strokovnih seminarjev in 13 jezikovnih seminarjev, kjer bo sodelovalo okoli 930 udeležencev. Cilji projekta so priprava standardiziranega gradiva s praktičnimi študijami primerov, priročnik o pravni terminologiji v angleškem jeziku, razvoj strokovnih in jezikovnih veščin udeležencev za čezmejno sodelovanje ter izmenjava dobrih praks, informacij in znanja med predavatelji iz 19 držav članic EU.

Več informacij o seminarju najdete na povezavi Čezmejni pravdni postopki: Enostavnejša obravnava čezmejnih zadev.