Ministrstvo za pravosodje, Center za izobraževanje v pravosodju se zavezuje, da bomo vsem uporabnikom omogočali dostopnost do spletnega mesta in portala Centra za izobraževanje v pravosodju v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

 

IZJAVA O DOSTOPNOSTI

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na Informacijski sistem eCIP, ki je sestavljen iz spletnega mesta Centra za izobraževanje v pravosodju in spletnega portala eCIP.

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

 • odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
 • navigacija s tipkovnico (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške),
 • predvidljivo delovanje spletnega mesta,
 • omogočena je uporaba različnih ravni naslovov. 

 

STOPNJA SKLADNOSTI

Spletno mesto cip.gov.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

 

NEDOSTOPNA OZIROMA MANJ DOSTOPNA VSEBINA

Dostopnost spletnega mesta cip.gov.si spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zakonskih zahtev glede dostopnosti.

Primeri takih vsebin so:

 • dokumenti v formatu PDF (navodila za uporabnike in izvajalce, letna poročila, gradiva, prijavnice na izpite, potrdila o zaključenem usposabljanju),
 • v celoti oblikovane spletne prijave in nekatera gradiva za udeležence izobraževanj,
 • videopomočniki za uporabo portala eCIP,
 • del besedila v nogi spletne strani in na nekaterih pasicah ima slabše kontrastno razmerje.

Morebitne prilagoditve bi predstavljale nesorazmerno breme, saj so dokumenti namenjeni ozki ciljni javnosti, nekateri od dokumentov pa vsebujejo tudi zelo veliko kompleksnih grafičnih elementov. V prihodnje bomo ob uvajanju večjih sprememb informacijskega sistema skrbeli, da bomo te v čim večji meri prilagajali tudi ranljivim skupinam. Prav tako bomo ob večji prenovi informacijskega sistema dodatno povečali kontrastno razmerje v nogi spletne strani in na naslovnih pasicah.

 

PRIPRAVA IZJAVE O DOSTOPNOSTI

Ta izjava je bila pripravljena 24. maja 2023 na podlagi samoocene. Uporabljena je bila metoda iz prve alineje točke (a) člena 3(1) Izvedbenega sklepa Komisije (EU) 2018/1523 – samoocena organa javnega sektorja.

 

POVRATNE IN KONTAKTNE INFORMACIJE

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletnem mestu cip.gov.si kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov Centra za izobraževanje v pravosodju. V svojem sporočilu navedite:

 • naravo vaše težave z dostopnostjo,
 • želeno obliko, v kateri želite prejeti informacije, in
 • svoje kontaktne podatke.

Vse informacije, ki so dostopne v Informacijskem sistemu eCIP lahko uporabniki dobijo na elektronskem naslovu gp.mp@gov.si.

 

Ministrstvo za pravosodje

Center za izobraževanje v pravosodju

Župančičeva ulica 3
1000 Ljubljana

 

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

 

IZVRŠILNI POSTOPEK

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate prijavo na: