EIPA

17. 04. 2024

Center za izobraževanje v pravosodju sodeluje z Evropskim inštitutom za javno upravo (EIPA) pri projektu Novosti o instrumentih pravosodnega sodelovanja EU (Update on EU Judicial cooperation instruments). Seminarji obravnavajo instrumente civilnega prava in so namenjeni sodnikom in državnim tožilcem, ki delujejo na področju civilnega prava in se ukvarjajo s čezmejnimi zadevami, ali jih zanimajo območje svobode varnosti in pravice EU, ki temeljijo na načelih vzajemnega priznavanja in vzajemnega zaupanja.

 

Peti seminar z naslovom Vročanje pisanj in pridobivanje dokazov v EU (Service of Documents and Taking of Evidence), bo potekal 12. in 13. junija 2024 v Luksemburgu. Za slovenske udeležence sta na voljo 2 prosti mesti.

 

Rok za prijavo je 1. maj 2024. Vljudno vas vabimo, da prijave pošljete do navedenega roka na elektronski naslov jtc.mp@gov.si, pri čemer vas prosimo, da ob prijavi navedete ime in priimek, elektronski naslov, organ zaposlitve ter delovno mesto ter priložite soglasje predsednika sodišča oziroma vodje tožilstva, da soglaša z udeležbo na seminarju.

 

Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani https://www.eipa.eu/services/upjudcoop/.