Vabilo na četrti in peti enourni petkov seminar na daljavo

19. 01. 2021

Center za izobraževanje v pravosodju vas vljudno vabi na četrti in peti enourni seminar na daljavo. Enourni seminarji na daljavo potekajo dvakrat mesečno, vsak drugi petek, od 11.00 do 12.00.

Četrti enourni seminar »Delo in sodelovanje na daljavo: kaj se spremeni in kako naprej«, bo potekal 22. januarja 2021. Izvedel ga bo izr. prof. dr. Robert Kaše z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Na seminarju bodo predstavljene glavne zakonitosti dela in sodelovanja na daljavo. Prikazano bo, kaj vse se spremeni, ko delamo na daljavo, kako samostojno in v timu uspešno delati na daljavo in kaj lahko v zvezi s pojavnimi oblikami dela pričakujemo v prihodnje. 

Peti enourni seminar »Agrarne skupnosti: uvod (pravna teorija) in posebna ureditev dedovanja premoženja člana, ki je v solastnini ali skupni lastnini članov agrarne skupnosti«, bo potekal 5. februarja 2021. Izvedel ga bo Andrej Hafner, vodja Sektorja za pravno sistemske zadeve v kmetijstvu na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Na seminarju bo predstavljena pravna narava lastninske pravice članov agrarnih skupnosti, zakonska ureditev in zgodovinski vidik. Predstavljen bo posebni način dedovanja premoženja člana agrarne skupnosti, ki je v solastnini ali skupni lastnini članov. Predstavljeno bo tudi t.i. pravilo enega dediča in dedovanje na podlagi zakona ter oporoke, zapuščina brez dedičev in izplačilo nujnega deleža ter možna uporaba pravil o dedovanju iz Zakona o agrarnih skupnostih (ZAgrS) v primeru tistih agrarnih skupnosti, ki še niso registrirane po ZAgrS.

Za udeležbo na seminarjih prijava ni potrebna, prav tako za udeležbo na seminarjih ne bomo izdajali potrdil. Povezavo do dogodka in navodila za vključitev bomo pravosodnim organom posredovali vsako sredo pred dogodkom.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.