Vabilo na tretji enourni petkov seminar na daljavo

6. 01. 2021

Vljudno vas vabimo na tretji enourni seminar »Ko se v postopku srečata družinsko in zemljiškoknjižno pravo«, ki bo potekal 8. januarja 2021, in ga bo izvedla višja sodnica Frida Burkelc. 

V okviru seminarja bo predstavljena zaznamba osebnih stanj v zemljiški knjigi in novosti na področju odločanja v postopkih postavitve otrok pod skrbništvo ter postopkih za varstvo koristi otrok. Predstavljene bodo dileme, kako se zaščiti koristi otroka z vpisom zaznambe v zemljiško knjigo, ko je otrok imetnik pravic vpisanih v zemljiški knjigi in kako se v praksi lahko razlagajo nejasne določbe Družinskega zakonika in Zakona o nepravdnem postopku, ko je treba o vpisu zaznambe obveščati zemljiškoknjižno sodišče. Predstavljeni bodo tudi drugi ukrepi za zaščito otrokovih premoženjskih koristi. 

Za udeležbo na seminarjih prijava ni potrebna, prav tako za udeležbo na seminarjih ne bomo izdajali potrdil. Povezavo do dogodka in navodila za vključitev bomo pravosodnim organom posredovali vsako sredo pred dogodkom.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.